
Hatay Yöresel Lezzetleri ve Antakya Mutfağı
Hatay mutfağı şüphesiz ki Türkiye’nin en zengin mutfaklarından biridir. Hatay lezzetleri, Türk mutfağı, Arap mutfağı, Yörük mutfağının harmanlanması olarak, Orta Doğu ve Akdeniz kesişimindeki bu müthiş şehirde bir araya gelmiş, asırlar boyu kardeşlik içinde yaşayan birbirleriyle yaşayan ve aileler kuran insanlar tarafından geliştirilmiş, Çukurova’nın verimli topraklarının katkısıyla hem bitkisel açıdan hem de hayvancılık yönüyle zenginleşmiş, tazeliği, doğallığı ve asırlık kültürü, sevgiyle sunan bir ziyafet sofrasıdır bizim için. (Bize göre Hatay mutfağı Gaziantep ile birlikte ilk ikiyi oluşturur)

Hatay mutfağı yazımızı genel benzerlerinden farklı olarak sadece gezgin gözüyle turistlere yönelik değil, bu tencereye saygımızdan kültürel olarak da anlatmak isteriz. Bunda yıllarca bu coğrafyada yaşamış ve doymuş olmamızın bilgi birikimi ve boyun borcu da vardır.,

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder